torstai 23. helmikuuta 2017

raaka snikkerssit / raw snickers.




Päätin vuodenvaihteessa vakaasti vähentää entisestään sokerinkäyttöä. Nyt puolivuotta lähes joka päivä joogaa harjoittaneena huomaan, että ruokatottumukset muuttuvat väkisinkin. Kehoa on kuunneltava.

Terveellisesti olen syönyt ainakin kymmenen vuotta, mutta huono tapani napsia vähänväliä jotakin (riisikakkua, kuivattuja hedelmiä…)on hävinnyt oikeastaan kokonaan. Pidän kiinni siitä, että kerran viikossa on "karkkipäivä", joka minun tapauksessa tarkoittaa suklaata.
Raakasuklaisiin olen hurahtanut nyt täysin, niitä on ihana valmistaa. Ja tämä uusin taivaallinen herkku on raakasnickerssit. Suklaan ja maapähkinöiden-kombo on täysi kymppi!


Tämä resepti on mitoitettu meidän viisihenkiselle perheelle ja nuo minun leikkaamat palat on ylimitoitettuja. Yhden tuollaisen palan jälkeen on aika ähkyolo…Mutta jos tekee isomman satsin, niin loput voi kyllä pitää siellä pakkasessa.

POHJA:

2,5dl pähkinävoita (itse käytän yleensä Bionaa tai Urtekramia)
3 rkl luomu hunajaa
2,5 rkl mantelijauhetta
ripaus ruususuolaa

Ainekset sekoitetaan ja surautetaan tasaiseksi massaksi. Meillä on Bamix ja sillä hoituu kyllä kaikki tahnat ihanasti. Massa levitetään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja vuoka laitetaan pakastimeen.

TÄYTE:

14 taatelia (tilaan nämä ruokapiirin kautta isoissa säkeissä)
3rkl vettä
2 tl vaniljauutetta (urtekram luomu)
4  rkl sulaa kookosöljyä

päälle: 2dl maapähkinöitä (käytin valmiiksi suolattuja)

Nämä, pähkinöitä lukuunottamatta surautetaan tahnaksi ja levitetään pakastimessa kovettuneen pohjan päälle. Tahnan päälle taputellaan 2dl maapähkinöitä.

KUORRUTE:

6rkl sulaa kaakaovoita
4rkl hunajaa
6rkl raakakaakaojauhetta
vaniljaa

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita loput ainekset sulaneeseen kaakaovoihin ja surauta taas tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute pakastimessa hetken jäätyneen kakkaran päälle ja laita takaisin pakkaseen. Jos malttaa odottaa pari tuntia, niin herkku alkaa olla aika hyvässä koossa. Yön yli aina parempi.

4 kommenttia:

  1. Oi nam! Kiitos ohjeesta,jospa nyt kokeilisin itse tehdä. Melkein kaikkia aineita löytyy jo kotoa.
    Raakaherkut on kyllä ihania ja sopivat paremmin myös diabeetikoille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tästä tuli mun ja miehen suosikkiherkku :)

      Poista
  2. Ooh, nää on kyllä ihania! Tein näitä joskus pari vuotta sitten useaankin otteeseen, mutta nyt on ollut taukoa. Täytyykin pian taas tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan hyvä syödäkin kausittain, ettei kyllästyisi :)

      Poista