maanantai 6. maaliskuuta 2017

Itsetehty hammastahna.Meidät on uskoteltu käyttämään fluorihammastahnoja, jotta hampaamme pysyisivät hyvinä, eikä reikiä syntyisi. Todellisuudessa hampaidemme kunto on kiinni suoliston kunnosta, ja sitä myötä syljestämme. 

Koska sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa, vähensin 10 vuotta sitten markettien hammastahnojen käyttöä (ja kaikkien muidenkin kemikaalien). Muutama vuosi sitten lopetin niiden käytön kokonaan. Sen myötä katosivat myös aftat suustani lopullisesti.
Olen löytänyt pari hyvää fluoritonta luomuhammastahnaa, mutta nyt päätin kokeilla tehdä itse. 

RESEPTI 

2 osaa puhdistamatonta merisuolaa
4 osaa ruokasoodaa
6 osaa kookosöljyä
pikku loraus glyseriiniä

piparminttuöljyä / minttua / ksylitolia (koivusokeri)

Koska piparminttuöljy oli varastoistamme loppu, käytin kuivattua minttua. Täytyy vaan purskutella muutama ylimääräinen kerta…Koivusokeria, eli ksylitolia on näkynyt välillä isojen markettien valikoimissa, itse tilasin sen netistä.  Luonnonmukaisemmasta hampaidenhoidosta:

LINKKI

LINKKI


Ps. Painotan vielä, että jokainen on yksilö ja toimii omalla tavallaan, oman harkintakykynsä mukaan. En tuomitse muiden fluorin käyttöä, eikä tekstin tarkoitus ole, että se jätetään kokonaan pois.
Pyrin kuitenkin siihen, että voin itse rakentaa/valmistaa mahdollisimman paljon tuotteista, joita käytän. Mikään valinta ei poissulje toista, molempia voi käyttää :)

1 kommentti:

  1. Hyvä ohje kiitos! Millä muilla tavoin olet hoitanut kilpirauhasta? Siis lääkehoidon lisäksi? Tuo suolisto-hammasjuttu pitää todellakin paikkaansa. Suolistoni on entinen, samoin hampaat. Ensi viikolla olen menossa kilpirauhasspesialistille, noin niin kuin vielä viimeisenä keinona...

    VastaaPoista